vill ni ha bilder?

om ni vill ha bilder på dig och din ponny från vindeln så kommentera dehär inlägget med ditt och ponnyns namn och din mail så ser jag om jag har några bilder på er som jag kan skicka.
/Mikaela

Vindelns Nationella

har suttit och redigerat bilder från tävlingen, drygt med 400 bilder men nu har jag kommit halvvägs, ger upp för idag och fortsätter imnorgon, kan bjuda på några fina bilder.
/Mikaela

bilder från barabacka hoppningen

ett försenat inlägg, men har inte haft tid i veckan, sorry you guys men nu kommer era bilder:)
/Mikaela

Kompenserar min frånvaro

Eftersom jag har varit lite frånvarande på denna blogg och inte gjort mitt bästa kanske för att lyckas hålla igång någon uppdatering från min sida så tänkte jag kompensera den litegrann men att skriva min och Armenias historia i "novell-form" så ni märker ju när den kommer upp och hur många delar det blir!

/Jessica

barbacka hoppning

förlåt för dålig upd, men de har ju faktiskt varit midsommar och jag har varit ute med vänner hela helgen. hoppade barbacka med lillan i förrgår så jag tänkte bjuda på några bilder sen ikväll då jag har laddat in dom på datorn, nu ska jag ta mig en dusch sen käka nå mat. /Mikaela


Bildbomb - Lilla Li

tänkte lägga upp några bilder på min finaste, så de blir en liten bildbomb, titta och njut! 
/Mikaela
 
 

FILM

 Funkar den inte så har ni länken här http://www.videofy.me/v/551148

Ni får en film från första gången jag rider Armenia. Haha ser förjävligt ut me hon var oskodd och det var vinter + att jag var livrädd, en här har ni anyway! Se och njut, nu sticker jag till stan så hinner inte skriva mer! 

/Jessica


Vill ni ha film?

Hade tänkt dra värsta långa och seriösa inlägget om Armenia ikväll. För jag har faktiskt fått en uppdatering från Cape hur det går. Men jag orkar inte ta den nu, utan ni får den helt enkelt imorgon tror jag! 

Ni får en bildbomb istället på lite bilder av Armenia! 
Vill ni ha en film från när jag rider henne btw? 


/Jessica

Förlåt.

Hej alla, jag lever tro mig! Jag har bara inte haft tid att vara inne på datan,bara på nätterna och då har jag glömt att blogga men nu är jag tillbaka.

Ni skulle verklingen ha haft bilder ifrån idag när jag red, han va så himla fin.Red barbacka och körde lite dressyr alltsåå gud säger jag bara, jag är så himla nöjd med min häst alltså. Måste få med mig Alva till stallet om någon dag så måste hon fota och filma. Går inte att beskriva hur duktig han va idag!!

I förrgår tror jag det va så hoppade vi också, han är jätte duktig och har en bra teknik, det är bara jag som inte riktigt kan.

 
 
 
/ Emelie

Bloggen ser ut som ankskit!

Meeeen, håller på att koda om och nu tar jag en paus från det helvettet en stund!

/Jessica

film på Dudde, jag saknar dig bästavän

 
 
usch vad jag saknar min fina, går verkligen inte beskriva min kärlek till den här ponnyn, så obeskrivligt fin han är!
/Mikaela

tråkigt

har jätte tråkigt just nu så försöker fixa ihop en header som inte vill sammarbeta med mig, bläää va less jag blir. ska snart till stallet för att rida min fina, har ridit ut två dagar irad nu så ska väl försöka mig på ett dressyrpass idag, är verkligen  ingen dressyr männsika men ibland så måste man ju haha. ska se om nån gullig själ vill hjälpa mig att rida och ta hand om min fina ponny några dagar nästnästa vecka då jag åker bort. ska fortsätta bråka lite med headern så den kan se normal ut nån gång. 
/mikaela
 

TÄVLING HOS HORSESOULS.BLOGG.SE


VAR MED OCH TÄVLA! 
- Ta denna bild, ladda upp på din blogg eller Dayviews. 

- Lägg till texten " Jag är med i utlottning om en header hos http://horsesouls.blogg.se ,Var med du också! 

- Kommentera inlägget på våran blogg där du ser denna bild att du är med och tävlar. 

- Du har till den 22 Juni 2012 kl. 15.00 på dig att anmäla dig till tävlingen.

- Du har större chans att vinna om  du följer oss vis bloglovin!

LYCKA TILL!

Veterinärbesök /Jessica

det känns lite som att hale denna blogg håller på att rasa litegrann. Men hade tänkt att jag skulle styra upp det hela litegrann! Just nu sitter jag inne på toagolvet tillsammans med min sövda katt som ligger i duschen och håller på att vakna efter dagens veterinärbesök. 

 

Vad har hänt med min katt då? 


Jo, igår så fick hon i sig någonting som gjorde att hon började spy och typ hosta som ett tok. Det lugnande sig senare på eftermiddagen men det var fortfarande inte bra, hon kunde inte ens äta utan att maten kom upp igen. Så vi ringde jourvet igår kväll för att rådfråga dem och vet sa att det var nog ett grässtrå som fastnat i hennes hals och därför var hon som hon var. Skulle det bli sämre under kvällen skulle vi ringa till dem så skulle jourvet komma hit och titta på henne. Hon var likadan underkvällen så vi avvaktade till imorse med att ringa vet utifall att det skulle ha blivit bättre.  Hon var likadan imorse så vi fick en tid hos vet kl 13.00 idag så jag packad ein kissekatten i transportburen och tog med mig Ida under armen och for iväg till vet.

 

Där  gav dom henne lugnande så hon somnade och sedan började dom titta och gräva i halsen på henne, och mycket riktigt så hade hon ett grässtrå som fastnat där. Och det var ingen litet heller som fastnat, men nu ska hon vara helt okej igen. Så nu under uppvaknandet så ligger hon i duschen eftersom hon kan spy upp en del igen. Vilken hon har gjort en omgång nu så sitter och passar henne litegrann så hon verkligen fr upp allting som hon vill ha upp från lillmagen. 

 

Och eftersom hon ligger i duschen så behöver jag bara spola rent där sedan. Måste även slänga in hennes transportbur(är ingen plastbur utan en som du kan vika ihop osv)  och filt i tvätten eftersom hon hade både kissat och spytt på  båda. På vägen in till veterinären så kissade hon även så det till och med hamnade i min bil det är bortskurat och desinfinerat (stavning? haha).

 

Ska även försöka städa lite i huset idag. Har huset fr mig själv då mamma är borta med några arbetskompisar och kommer inte hem först imorgon och pappa jobbar ikväll. Så kan ju vara fint om jag försöker plocka bort litegrann här hemma så det är fint när dom kommer hem. Sen ikväll blir det en powerwalk med ida, så idag börjar träningen har jag sagt till mig själv, får väl se hur länge jag orkar hålla den, men ska försöka hålla igång nu, ska kanske till och med försöka peppa igång ida för att ta oss till gymmet! 

 

Men nu ska jag fortsätta passa kissekatten så får ni kanske en uppdatering senare! 

 


 

 

 


:)

Hej.Kom precis hem ifrån en fisketur med mamma,pappa och mormor, om jag ska vara ärligt gav jag upp efter 5minuter fiske är verklingen inget för mig alltså.
Sen ringde Therese och sa att dom hade flyttat över Tobbe ( hästen som står med Alex ) till en annan hage med en annan häst och frågade om dom kunde flytta över Alex också men jag vela göra det själv. Och när vi kom till stallet gick jag och ropade efter han och vem kommer i full galopp emot mig? jo, min häst. Då blev jag varm i hjärtat.

/ Emelie

Ridgehill Dudley

tänkte berätta om jag och duddes tid tillsammans och om varför jag sålde honom!
jag fick dudde för två sommrar sedan och då fick jag börja med att rida om honom helt eftersom att han inte var så bra grund inriden, han var spänd helatiden och kunde inte korta galoppen/traven och han gapade helatiden när man hade bett i munnen på honom. så en vecka efter jag fick honom kollade vi tänderna på honom och dom var riktigt hemska, om filade ner dom för han hade jätta vassa kanter som skav mot hans kinder och de hade han förmodligen haft sen han var liten. efter de vart han mycket lugnare och finare, fortsatte att rida honom som jag ville ha honom, fortfarande pigg och framåt men han skulle lyssna på halvhalter och sätet mycke bättre. på vintern började jag träna för anna spencer, han var väldigt orutinerad inom hoppningen och vi fick börja från 0. i slutet av sommaren 2011 så startade jag och dudde våran första tävling och dubbelnollade, på ett år gick vi från att han knappt hoppade nånting, lyssnade ingenting och var spänd helatiden till att han var lugn och samlad och kunde hoppa hur fint som helst och han älskade det!
jag sålde honom endast pga att jag blev för stor för honom så jag sålde honom till Lena Kamensky (en stor hopptränare) i uppsala som jag tränar för nån gång i månaden. där står han med 23 andra ponnysar och galopphästar, han kunde verkligen inte ha fått det bättre! om ni undrar något så är de bara ni frågar.
/Mikaela


Utmaning!

Nu när Jag inte har någon häst att kunna uppdatera flitigt om så tänkte jag dels göra ett videoinlägg med all utrustning jag har till Armenia osv, och börja med UTMANINGAR som ni vill att jag ska göra. Såklart blir du länkad när jag lägger upp filmen på din utmaning som jag gjort! Det kan ju dock inte vara hästrelaterat men kom igen oxh brainstorma nu! /jessica

regn.

Hejsan,idag sov jag riktigt länge,till 13.15 faktiskt av att det regnade jäkligt mycket och då kastade jag mig upp ur sängen för jag kom på att Alex hade ett jätte tunt täcke på sig och fick för mig att han frös så jag gick faktiskt till stallet,mamma frågade mig om jag vela ha skjuts men jag vela gå i spöregnet. Och rätt hade jag, när jag kom till stallet stod han under ett träd och frös,stackarn.Lånade May's box så han fick värma sig lite och då blev det bättre, satte på honom ett annat täcke så nu mår han nog bra. :) Ska dit igen lite senare och kolla, men blev jätte trött igen och ska sova en sväng.




/ Emelie

Lite seriösare inlägg!

Hej på er, kom på att jag inte har uppdaterat er särskilt bra. Har inte varit bra på dehär med seriös bloggning på några dagar, men nu ska jag ta ikapp hade jag tänkt! 

Jag har gjort om headern också, var så förbannat less på rosa, haha... Så har bara provisorisk header nu som ni får leva med ett tag. Får se om Emelie eller Mikaela kanske tar tag i en ny header. Men, nu har jag snart gjort klar också för idag ska jag iväg till min bror och fira han, mig och hans yngsta son. Jag och min bror fyllde år i fredags, vi är född på samma dag bara att han är några år äldre, haha! Och hans yngsta son fyller år idag! Så det bli gomat och tårtätning! Får se om jag kanske tar med kameran (tror det) så kanske blir lite bilder om ni har tur, beror på om jag orkar fota, haha! 

 

Ni ska även få er en uppdatering om Armenia, för jag har ju fått lite info om hur det går för min  häst! 

Men det hade jag tänkt ta i ett videoinlägg, försöka iallafall! Så vill ni ha info om armenia i ett videoinlägg? ;)

 

/Jessica


Skönt.

Ibland kan det vara skönt att rensa tankarna,ialla fall efter allt som hände igår. Jag kände att jag behövde gå ut en sväng så jag gick till Alex jag behövde det verklingen, han sviker en inte iaf klockan halv ett på natten.. <3

Min fina häst, jag älskar dig.



/ Emelie

one of those hard days

jag saknar min finaste så enormt mycke, jag kommer aldrig glömma dig bästavän, aldrig!

/Mikaela


det finns inga skäl o blicka tillbaks

kom just hem från stallet, har varit i vindeln på tävling idag också. jag tävlade inget idag men stog som funktionär i 2 klasser. är ganska trött efter att ha klivit upp halv sju och ny kommit hem efter att ha varit hos min häst och ridit i 60 minuter på banan. tänkte iallafall bjuda på en bild på jag och filippa från tävlingen, som sagt fick vi 2ner och ett stopp men är nöjd ändå. hon är ju bara 5år och har aldrig tävlat förut. skriver mer senare!
/Mikaela

Jag saknar dig mer vissa dagar

/Jessica

16/6-2012 - Emelie

Hejsan.Nu har även jag fått sommarlov, vilket är så härligt. Och igår hade jag inte tid att uppdatera vilket jag ber om ursäkt för.

Men idag regnade det väldigt mycket men jag gick ner till stallet och red lite när det va uppbehåll så jag skyndade mig ner, haha!
Han har blivit lite smått galen tror jag ;) haha nejdå, har lärt mig hur man får ner hästen på tygeln eller form eller vad det heter. Och han är jätte fin,verklingen..

Bilder från gårdagens dressyrträning!

Hej på er! Har ju inte blivit någon superbra uppdatering från min sida nu ett litet tag. Men blogg.se har lrånglat så in åt helvete mycket och krånglar fortfarande men det är bara att härda eftersom dom verkat vara helt inne på den nya dyngan. Men som plåster på såren får ni lite bilder från dressyrträningen igår! 

 









/Jessica


Tävlingsdag nr1

Hoppade en 5åring, slutade med en spricka i näsan men vi tog oss iallafall runt med en vägran och 2ner, har ridit ponnyn en gång innan så kan inte vara missnöjd. Förlåt för dålig upd men har inte tagit mig in på blogg.se förns nu. Ska kanske tävla symfonie imorgon vi får se, jag ska iallafall vara funktionär i 2klasser och hjälpa inne på banan i dom andra klasserna. Bilder från tävlingen kommer upp senare, hade bäst /Mikaela

BLOGG.SE SUUUGER ATM

Blir bara ett tvärsnabbt inlägg då hela min dator laggar sönder av den nya blogg.se.
Så återkommer då jag fått ordning på det, men kommer vara lite off från bloggen till visare så då vet ni det!

Grattis till mig!

Sorry för att det inte blev något uppdatering från mig igår! Men for till stan och det som fick följa med hen var en bh, skor och ett par uuuuuuuuuuuuuuuuuursnygga jeans shorts, älskar dom!

Idag fyller faktiskt jag år, mamma och pappa överaskade mig med tårta och välbehövliga presenter! Fick en jättesöt liten sommarklänning, muffinsformar (ja,jag tycker om att baka), en receptbok, en sportbh och bäst av allt EN RESA TILL HOLLAND FÖR ATT HÄLSA PÅ LINN!! :'''D och nu ska jag börja fagen med att pussla ihop lite övningar till dressyrlektionen som står på schemat! :) /Jessica

14/6-2012

Hej. idag va jag till stallet på min lunch för att sätta på Alex täcke, shit vad det regnade alltså. Sen gick jag dit typ halv sju med min kompis Alva och vi tog lite bilder. Sen gick hon hem och jag longerade Alex lite i paddocken, vi blev lite ovänner, men det får man väl bli ibland.

Har fått blogg.se´s nya utseende, så jävla störande .. ursäkta språket :D och imorgon får jag ääääntlingen sommarlov.

/ Emelie

FRÅGESTUND MED JESSICA!!

Drar en till frågestund, mer seriös en. Om jag får MINST 5 som KOMMENTERAR så svarar jag i videoinlägg, annars inte. Så fråga på nu!

Denna gång ska det bli av, någongång måste ju vara den första!

/Jessica


In och rösta!


http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/769/21e69f3527b6ad301e83f2f56155e8249a728c23/ 
In och rösta, jag ber er på mina bara knän! 

/Jessica

Gonatt folket

Slänger in ett snabbt inlägg bara. Har igentligen noll blogglust meeen gör det iallafall. Kanske mest för att jag har egentligen ingen intressant att uppdatera om direkt? Aja, whatever. Imorgon bär det av till stan för att jag inte har något bättre för mig. Far själv dessutom så blir faktiskt skönt, få gå runt på stan med musik i öronen och bara chilla all by my self! 

På kvällen har jag ingen aning om vad som händer, förmodligen ingenting. Och på fredag ska jag ju som sagt fara iväg och ha dressyrträning för en tjej + att det är min 19 - års dag också. Den lär ju inte heller firas, så rolig är jag! Om någon ens kommer ihåg den

Nä, är alldeles för på dåligt humör för att sitta här och spy ut mina sorger, ska ta tag i mitt liv och göra något vettigt, som att gå och lägga mig. 

/Jessica

mobil inlägg

nu får det bli ett mobil inlägg. men jag va och red för typ tre timmar sen, jag red med madde en sväng om typ trettio minuter, och alex skötte sig suuuper bra, jag är så himla stolt över att äga en sån fin häst. känns overkligt, men nu är han ju faktiskt min.
nej,nu måste jag sova, ska upp jätte tidigt imorgon, imorgon tar jag med mig kameran till stallet igen och det blir nog en till film ,
godnatt..
kraam e

Ingen blogglust

Får se om det blir någon uppdatering senare. Men just nu har jag verkligen ingen blogglust. Livshatare osv för tillfället så, hörs när vi hörs! 

/Jessica

jag kan inte fatta att jag tappade bort dig

sitter och dunkar musik med saga hemma hos andre just nu, ska snart fara ut och äta med familj nr2, awesome. ikväll blir det utgång och lär nog inte skriva nått mer på bloggen ikväll, sorry you guys. åker hem imorgon någon gång och då ska jag skriva ett eller flera inlägg hehe. ni får ha de så roligt ikväll, vi hörs!
/Mikaela

pengar,skola, häst ..

Hej, kom precis hem ifrån skolan. Fick veta mina betyg, och just nu är det inte bra. Och nu har jag bara ett år kvar att höja dom, och det måste jag verklingen göra så jag ens kommer in på någon gymnasuim, för nu är gränsen nära.

Aja,ska till Alex halv 6, ska rida med May och Madde en liten sväng. Fick förövrigt 500kronor av Farfar och 100kronor av Farmor så nu ska jag försöka spara dom tills i September * lycka till Emelie* och kunna betala min första stallhyra, för det är i September vi får boxen.

                                                                     / Emelie


Älskar sommar och sol

Jaa alltså ni ser ju. Jag ba måååå idag! Sitter faktiskt och försöker klura på ett åsiktsinlägg men går dock inget vidare. Haha!

/Jessica


Goddagens

Tänkte berätta för er om min otroligt intressanta dag som jag har framför mig. Just nu ligger jag på altanen och ateker i solen tillsammans med min underbara bok som jag har fastnat i totalt. Och här planerar jag att ligga typ hela dagen. Hade ju tänkt mig till stan idag men tror jag skippar det idag och samlar färg istället.

Stan lämnar jag nog till imorgon. Har lite fullt upp känns det som. Ska försöka ta mig ut och gå/springa idag också, måste hålla igång medans man kan! Ska försöka klämma in ett inlägg senare idag också!

/Jessica


Morgon människor?

Då var då jag uppe med tuppen iallafall, började undra om de verkligen finna morgon människor? Alla måste väl ändå vara trött på morgonen eller har jag fel? Aja iallafall så ska jag börja klä på mig fixa mig och sen hämta upp saga för att ta bussen till Umeå. Lillan får en vilo dag idag, mamma ska skritta henne och imorgon ska hon rida henne, tack mamma! Ligger fortfarande i sängen så nu måste jag skynda mig, skriver mer senare!

/Mikaela

 


Vad har du för mål?


Svara på denna fråga till imorrn så kommer ni få ett saftigt jäkla inlägg om mina mål både med mig själv och med Armenia under sommaren!

/Jessica

Bloggen ser ut som ankskit!

Bloggen ser ut som ankskit just nu. men slängde bara ihop någonting som skulle iallafall likna en header. Mikaela är iallafall med på den nu iallafall så denna får duga till jag orkar sätta mig och fiska ihop en ny. 

På fredag ska jag hålla dressyrträning för en tjej, KUL! Alltid kul att få lära ut och speciellt nu när jag inte har någon ridbar häst här hemma som jag kan hålla på med. Så är ju desperat (haha) men ni fattar vad jag menar. Imorgon åker Linn mot holland för att stanna där (buhuuu), kommer sakna henne som tusan men är helt övertygad om att hon kommer få det kanon där borta! 

Och imorgon medans alla andra i min årskull ligger ochspyr och är bakis imorgon så kommer jag förhoppningsvis vakna och vara pigg och fräsh. Och då, om jag inte börjar må sådär illa igen vill säga, så bli det stan en snabbis imorgon. Har egentligen ingenting som jag verkligen måste köpa men åste ju fördriva tiden med någonting, höhö! 


Life is life

Kom just hem från hoppträningen och jag kunde inte va mer nöjd. Hoppade 110 med min fina, Ojoj så sjukt mycke kapacitet den ponnyn har alltså!
Ska lägga mig i sängen nu, ska upp sex imorgon för att fara till Umeå så godnatt :)

/Mikaela

 


12/6 2012.

Hej, kom precis hem ifrån stallet. Eller ja, för typ 30min sen, har hunnit tagit en dusch också.Idag red jag en sväng i paddocken,tog en galopp på långsidan och sen skrittade jag bara. Säger lite mer i videon :)

Men alex va jätte duktig, han är riktigt krånglig att sadla bara, men annars är han suuper.


´



sköön dag.

Hej alla, förlåt för att jag har varit dålig på att uppdatera men har haft lite kasst internet, har varit hos Alex rätt mycket och har haft super mycket i skolan dom här sista dagarna, nu är det bara tre dagar kvar, äntligen!

Så jag gick hem nu och vilade lite och ska snart gå till Alex och kolla hur det är med honom. Igår red jag med en kompis en sväng i skogen,travade lite och benet är bättre, svullen men han verkar inte ha nå ont.

Tar med mig kameran till stallet och andvänder mobilen att filma lite :)

Juste, välkommen Mikaela till bloggen!! 

                                                                                                        / Emelie

ingenting står över mig.

kom just precis hem från stan, har fixat med mitt sommarjobb, jag och saga kommer äga sönder och feta pengar ska vi tjäna! har packat inför den nationella ponny hopptävlingen iallafall, är galet taggad! har bara roliga saker för mig resten av veckan, hoppträning för anette med lillan ikväll, umeå imorgon med saga, gö lös lite i stor stan sen hem på torsdag, sova sen upp och spendera hela helgen på tävling, hur awesome? väldigt awesome!
bjuder på en film från förra tävlingen i vindeln, andra gången jag rider napoleon och första tävlingen med honom och vi tog oss en andra placering i LB, fina ponny!
/Mikaela

Stor utförsäljning

Går bra att kommentera detta inlägg om du undrar något och du kan öven mejla [email protected] ! :) /Jessica


Godmorgon!

Tur mikaela kom och styr upp bloggen här lite! Haha, nä men jag jobbar på en ny header faktiskt så ni vet. Har inte glömt mikaela ;) men är sjuk/matförgiftad eller något sånt där äckligt idag så sängen blir min bästa vän ett tag till innan jag orkar sträcka mig efter datorn för att fixa något. Har blivit väldigt lite sömn inatt så är ganska sliten.

Men det jag också ska klaga lite över är att idag tar alla i min årskull stundenten, kan inte gå in på facebook utan att bli avundsjuk och börja gråta. Men själv har jag tre år kvar innan jag får ta studenten. 19 år och tar studenten om tre år, hur sjukt?! Ja jag har sökt om till er som undrar. Just för att jag har ett drömjobb som jag iallafall vill försöka kunna prova iallafall. Nu ska jag återgå till att dö i sängen ett tag till!


Godnatt bloggen!

Börjar bli sömnig, ska upp imorgon för att packa inför nationella tävlingen i ihelgen eftersom att jag åker bort på onsdag och kommer hem torsdag kväll. Ska också hinna med att sola en 15minutare innan hoppträningen med lillan kl 7. Blir en lång dag imorgon så godnatt folket!
/Mikaela


We have to take these cards ourselves and flip them, don't expect no help.

Hej, jag heter Mikaela frohm och ska blogga här med Jessica och Emelie. Jag har ridit i 10år och haft egen ponny i 4år, min första och även nuvarande ponny heter Lilla Li, hon är född 1989 och är utb LA/MSV, hon kommer stå kvar hos mig ända tills hennes tid är kommen. Förra förra sommaren köpte vi en till ponny som heter ridgehill dudley. Han var inte så bra inriden väldigt pigg och svår så jag kämpade ett år med honom och avslutade våran tid med en tävling som vi nollade. Sålde honom till Lena kamensky i Uppsala, hopptränar för henne nån gång i månaden och hon berättar hur det går osv, han kunde inte fått de bättre iallafall.
Jag kommer skriva mest om Lillan men även om dom ponnysar jag tävlar för vindeln, de blir lite smått och gott. Hade bra hejs:)

 


Åsiktsinlägg på G!

Ikväll ska jag försöka slänga in ett litet åsiktsinlägg, vad det handlar om får ni veta då det väl kommer upp!

/Jessica


BLOPPIS

Tänkte dra ihop en liten bloppis då jag har en hel hög med hästsaker som ska säljas. Men tar dom i intervaller istället för allt på en gång. Är du intresserad av någonting så mejla till [email protected] :)











/Jessica

My best friend


Jag älskar henne.
Hon har verkligen vunnit mitt hjärta. Jag kämpar för henne. 
Jag gör allt för henne. För jag vet att en dag kommer det vara värt det. Finns ingen som henne, och trots alla motgångar så  vet jag att vi båda kommer överleva hela alltet och ta ikapp. 

/Jessica

åhhhh....

Hej.Va till stallet en sväng för det hade slutat att regna så jag tänke rida en liten runda. När jag kommer ner till stallet så stod Alex där vid grinden redan så jag tog honom till stallplanen och skulle borsta, tog av han täcket och började på att borsta. Tillslut ser jag vilka sår han har bak vid svansen och under vid hans ja.. Där va dom största såren. Tur så kom Therese ner precis och hjälpte mig att göra rent, såg även att han har mygg, Jippie,, Något mer som ska gå fel när det ändå är igång? :)

Han hade även ett sår fram på höger och som hade börjar svullna så jag ska gå några dagar med han..Och hoppas att allt blir bra snart......









                                                                                    / Emelie

Skit väder och en sur ...

Hej, vaknade för en timme sen men orkade inte kliva upp så jag låg kvar. Sen hörde jag hur det började på att spöregna, då menar jag verklingen spöregna så jag kastade mig upp ur sängen tog på mig ett par byxor och en tröja och sa åt pappa att vi måste åka till stallet och sätta på Alex täcke. Han börjar på att frysa så jäkla enkelt så han måste ha täcke. Och när vi kom ner till stallet så stod han där ihoprullad som en liten boll, haha han va ganska söt faktiskt. Så han får vila idag. :)

Tog mina vita converse nya är dom också, och dom blev smått förstörda, bra Emeliee!

Så nu sitter jag här och fular mig lite!





/ Emelie


Filmstund för den som vill!


Hittade en del filmer på mobilen på Armenia så slängde ihop dom och några bilder i en film så ni har någonting att titta på. Den blev dock lite lång men då har niju något att roa er med ni som inte har något bättre för er!

/Jessica

svar på frågestund.



Det kom lite fler frågor efter jag hade gjort videon och jag orkar inte göra om den för tredje gången så på dom svara jag såhär :

Vad gör du på vardagarna?
För det mesta sitter jag hemma forever alone om jag inte är i stallet, tycker inte om att vara med kompis på fritiden oftast, men brukar vara ute och knäppa kort och hjälpa mamma med saker.

kan du visa bild på hela din familj?
Kan jag väl :)

Vad ska du jobba med?
Åhhh vilken svår fråga, jag vet faktiskt inte!

Hur började du rida?
Det kom jag inte ihåg.

Berätta hur du fick Alex?
Asså det va egentlingen meningen att jag bara skulle hjälpa en tjej att ha honom i en månad sen skulle en annan tjej ta honom, men jag blev stört kär :D

Vad gör du nu?
ligger i sängen och lyssnar på musik.. Och är inne på Facebook ;)


                                                                                      / Emelie


Svar på tal


Hej Moa.
Tack så jätte mycket, hehe ja det blev ju faktiskt bilder.
Jag ska testa att hoppa lite, men jag är lite smått hopprädd och håller mig gärna till dressyr. Så dressyr ska jag träna eftersom han är utbildad i det, men vi ska klättra i skogen och hålla på också, så de blir lite av allt möjligt :)

Kram!

                                                                            / Emelie


Svar på fråga!

Anonym om Frågeinlägg! /Jessica:
Hur länge ska din häst vara borta?
Och vad ska hon göra?

Hur gammal är du?:)

SVAR: Tanken är att Armenia blir borta till 15 augusti från och med idag. Om det förlängs eller förkortas återstår att se :) Hon åker till Cape hästsport för att "ridas in" eller hur man ska säga. Dom ska rida henne och känna av lite hur hon är och utbilda henne litegrann :) 

Jag är 18 år, fyller 19 den 15 Juni :)

/Jessica

Liten eftersläntare kom in med frågor så slänger in dom här!

Skulle du kunna äta en snigel för alla pengar i världen?
SVAR: Ja, om jag verkligen fick alla pengar skulle jag inte tveka en sekund! 
gillar du korv?
SVAR: Nejdu! 
vilken häst ras tycker du bäst om?
SVAR: Halvblod tror jag.. 
va är det bästa med armenia?
SVAR: Hm.. Att hon alltid försöker! 
hur gammal är hon?
SVAR: Hon är fem år :)

Frågestund.

Så, nu tänkte jag ha en frågestund. Antar att alla vet hur de går till. 20fråger och jag svarar i ett videoinlägg och ni får en överraskning, så fråga på ;)


svarar ikväll klockan 10.


                                                                    / Emelie

Snart i övik

Sitter i bilen just nu. Armenia står i transporten och vi har inte så överdrivet långt kvar innan vi är framme i övik för lämna ammisen. Med viss övertalning så fick vi in henne i transporten. Jag förväntade mig nästan det värsta när vi skulle lasta men det gick jättebra! Jon bråkade ingenting faktiskt och vi tog det bara lugnt (nästan, jag blev lite nervös och mitt självförtroende svek mig litegrann).

Så snart blir hon öviksbo. Är själv väldigt nervös men ska försöka att ta djupa andetag och slappna av. Detta är nog enda uppdateringen ni får nu under förmiddagen, för efter vi lämnat ammisen ska jag shoppa bort mina sorger (haha) över att ha lämnat henne.

/Jessica


Slänger in handduken

Ni får till imorgon på er att svara på frågorna, får jag tillräckligt många kan ja locka er med att jag kanske svarar på dom i ett videoinlägg!

Men kom just hem från stallet ungefär. Har tömt armenias box på spån och torv så på söndag ska dom skuras. Imorgon borstar jag och linn upo armen och finslipar hennes man osv och sedan lastar vi för att börja rulla till övik. Klockan 10.00 är planen att vi ska fara, och efter att vi lämnat henne på cape så ska vi tydligen vandra på stan i övik ville pappa. Så blir en tidig morgon imorgon igen för min del.

Så nu ska jag slänga mig in i duschen och sedan hitta någon bra serie att somna till.

Btw, funderar på att trolla fram ett av mina magiska åsiktsinlägg så har ni något ni vill att jag ska skriva om så hojta till! Ska även få ihop lite filmer på armenia som jag har på telefonen så imorgon kanske ni får er en film också! Gonatt på er!

/Jessica


Frågeinlägg! /Jessica

Eftersom jag har lite med just idag så tänkte jag att jag kör ett inlägg där ni får fråga vad no vill om ni vill veta någonting så svarar jag ikväll/inatt :)

Så fråga på!
(ser cepe ut på bilden, men låt er inte skrämmas!)
/Jessica


Mycket bra.

Hej. Jag kom precis hem ifrån stallet. Alex skötte sig jätte bra idag och jag fick film och bilder med mig hem. Så här nedanför kan ni se lite bilder och Filmen.

Alva följde med, eftersom jag inte kan rida så jätte bra så red hon den mesta av tiden, hon fick ner honom på tygel, jätte fin va han!











skriver mer sen :)

                                                              / Emelie

Svar på fråga!

Fick en fråga från moa som undrade vars det är Armenia ska och hur länge hon blir borta, så svrar här på bloggen! :)

Hon åker till cape som är ett tävlings/utbildnings stall (eller hur jag ska beskriva det som enklast) på tillridning/utbildning. Det är jätte duktiga och seriösa människor där som kommer att ta bra om min skrutta! :) hon blir borta i ca 2 månader, återstår att se om det blir längre :) vet inte om jag skrivit det, men anledningen till varför hon åker är för att jag inte vågar rida henne nu när hon är så outbildad :)

/Jessica


Deep fucking shit

Jag är så jävla sårbar just nu. Jag är vanligen en ganska kall människa som inte visar mina känslor så mycket. Jag brukar liksom inte vara den som bryr mig och tar hårt på saker. Men just nu reagerar jag på minsta lilla sak. Mina känslor bara väller upp över huvudet på mig och jag är nästan chockad över mig själv. Jag tror mest att det har att göra med att Armenia åker på lördag. Sedan åker min soulmate Linn till holland och blir kvar där heeeela sommaren oxh kanske lite längre för att jobba som hästskötare.

Jag försöker få ihop min sommar på bästa möjliga sätt just nu. Jag kommer inte ha någon häst, så planen är väl att kanske hitta någon man kan få rida litegrann, sedan har jag ju faktiskt all tid i världen åt att ta upp kontakten igen med gamla godingar som min fina och kloka vän linn sa. Men just allt kring Armenia blir så känsligt, jag vet liksom inte vad jag ska skriva för att ni ska förstå. Har så vansinnigt mycket tankar som jag bara vill skriva ner, men när jag väl försöker, så blir jag helt tom inombords.

Morgondagen kommer iallafall bestå av brännboll på skolan, sen är det bara att bege sig hem för att ta tag i allt som ska göras hemma innan lördag.

/Jessica


Jätte nöjd.

Hej. Jag kom precis hem ifrån stallet.Gud vilken underbar kväll alltså,solen sken och jag hade glada människor med mig på turen. Det är ju svårt att förklara såhär var jag red, men till en slalombacke som är en bit bort. Turen tog nästan två timmar och det va jätte trevligt, vi sjöng, pratade massa skit sånt som tjejer brukar göra nivet, fast dom är mycket äldre än mig.

Alex va jätte pigg idag, va tvungen att hålla mig bakom dom andra hela tiden, men eftersom han blir jätte stressad när han är bakom när man ska tex trava så måste han vara längst fram, men han vart alldeles för pigg för att jag skulle klara av honom så vi skrittade hela turen efter det, de gjorde vi innan också.

När vi nästan va hemma så tog vi en tur till bilbingon och hälsade på mamma, haha det va lustigt tyckte Alex, så mycket människor, men det va nyttigt för honom.

Lisette skulle fortsätta att rida i paddocken när vi kom hem så jag gjorde de också, vi hade ju faktiskt tagit det lungt dom två timmarna, så jag travade lite, gjorde lite dressyr men bara det jag kan, alltså typ ingenting. Men det va värt ett försök och oj så fin han va, ska fråga Alva om hon kan följa imorgon och knäppa kort efter vi kollat på studenten.

Men sen så tänkte jag, jag kanske ska försöka ta en galopp ändå.. Ni som inte vet de så har jag bara galopperat en gång på en storhäst.. och detta fick bli min andra. Jag blev jätte stolt eftersom jag är rätt så rädd för att göra något sånt. Jätte glad blev jag..Verklingen !!!

Så idag galopperade vi som jag inte trodde att jag skulle våga förns vi fått det starka bandet :D







                                                                       / Emelie

Kort inlägg/Jessica

Hinner med ett snabbt inlägg innan jag måste återgå till verkligheten igen! Har varit full fart enda sedan jag kom hem idag. Började med att fara och hämta mamma på hennes jobb, sen direkt i väg till stallet efter att jag dumpat av henne här hemma. Och nu har jag varit och hämtat sadel, täcken osv som ska smörjas och tvättas upp! Så nu vet ni vad jag har att göra ikväll.

Ska även försöka göra klart lite av det sista skolplugget! Får se om jag hinner med att blogga sen ikväll, men om inte, ha en fortsatt trevlig kväll!


Mina mål med Alex ..

Jag sätter alltid upp mål jag ska klara av med min häst. Och nu tänkte jag göra det, mål jag ska klara av över sommaren. Och jag sitter och funderar på vilka mål jag ska klara av i sommar med Alex.

* Hitta det starka bandet emellan oss som jag och Bodi hade.
Det är ett viktigt mål tycket jag, känns hopplöst annars. Ryttare och häst ska ha ett band.

Det är de ända målet jag kommer på just nu. Men målet jag kom på, är det viktigaste. 

                   
                                                                              / Emelie


Svar på kommentar.

louise ([email protected]) om Min dag.:
Vem har gjort eran design? Riktigt snygg!:)

Hej Louise!
svarar på den här kommentaren här.. Det är Jessica på den här bloggen som har gjort den..Och jag håller med, den är super snygg!


                                                                                    / Emelie

sjundejunitvåtusentolv.

Hejsan,idag va det en vanlig skoldag för mig, två lektioner andvände vi för att tömma våra mappar,gud vad tiden går fort, om en vecka är det äntlingen sommarlov, och om ett år börjar jag gymnasium,tyvärr kommer jag att flytta härifrån. Menmen.

Senare ikväll ska jag ut och rida med två kompisar. Det är så himla skönt att inte behöva rida själv längre, efter att ha gjort det nästan varje gång i ett år så är det super roligt att rida med någon, och där man bor. Bodi stod ju ungefär 15minuter härifrån, och då åker man bil. Men alex står 4-5min härifrån och jag kan gå, superskönt.

Ska försöka filma honom lite i hagen så ni får se hur min prins ser ut.

        

                                                                                        / Emelie

Min dag.

Hejsan. Eftersom det är nationaldag idag så va vi ju lediga ifrån skolan. Men det glömde väl självklart jag bort. Så jag vaknade väl vi sju och tänkte att det är ju en vanlig skoldag så jag klev upp och fixade mig och ja,allt det där man gör innan skolan. Tur att min pappa stoppade mig precis när jag skulle gå,haha pinsamt..

Men jag gick och la mig igen och vaknade vid tio,låg i sängen till halv 11. Jag och en kompis, Madde heter hon red en sväng idag.Alex förra ägare har två till hästar och Madde tar hand om hennes ponny, dock får han ridas i 30-40min bara, har inte riktigt fattat varför.

En väldig fin dag idag va det faktiskt, solen sken. Det har regnat i en vecka här så det va skönt med lite sol. Alex var ganska så pigg idag faktisk, han är så jäkla krånglig att sätta på sadeln bara, om man spänner sadelgjorden för hårt påengång så tuppar han av, så det tar sin lilla stund. Precist när jag hade hoppat upp så gjorde han en bock,haha det såg nog skit kul ut, min fina prins!


      / Emelie


Länkbyte?

Haha, nu är jag i full rullning här! Men om det är någon som är intresserad av länkbyte, så kommentera bara! Kan även ordna bildlänk i menyn om det skulle finnas intresse för det. Så är ni intresserade av bildlänk skicka då ett mejl till [email protected] med ämnet BILDLÄNK/LÄNKBYTE ! :) 

/Jessica

Slänger in ett till inlägg! /Jessica

För att få lite liv i denna blogg så slänger jag in ett till inlägg! Har suttit hemma och pluggat idag. Har inlämningsuppgifter som ska göras och har fortfarande inte hunnit klart det, blöööh. Känns som att detta kommer bli stressigt att lyckas hinna klart med allting innan fredag, men bara att ta tummen ur röven och köra stenhårt! Det som inlämningsuppgiften handlar om är iallafall att vi ska skriva om att driva ett eget företag, och jag får verkligen inte ihop någonting. Du ska kunna räkna ut vad du kommer behöva för utrustning och vad allt ska kosta osvosv, en hel jävla massa! 

Men ska väl få ordning på det också någongång. Ikväll var det egentligen tänkt att vi skulle städa ur boxarna, men jag måste nog avstå det idag och ta min box imorgon (hoppas på att få sluta tidigt imorgon eftersom det är den sista riktiga dagen vi går) men vi ser väl hur det blir med det! Men boxen ska iallafall städas ur imorgon! Och Armenia far på lördag så måste börja smörja upp henne saker och kolla över vad jag ska skicka med och packa ihop allting. Åh, snart åker mitt hjärta..♥ Men jag ser det som en möjlighet för oss båda två, hon får proffshjälp för att kunna få en perfekt start inom ridningen, och jag får proffshjälp för att börja våga rida henne. 

Har en hel massa saker att göra och bli klar med. Så nu blir det snart middag och sedan är det bara att sätta sig ner och fortsätta med att försöka få ihop inlämningsarbetet på bästa sätt!


Hejhej! - Emelie

Hej alla där ute! Jag har tidigare bloggat på en blogg som heter teamEB men eftersom hästen jag hade är inte min längre.Men nu finns jag här på horsesouls med Jessica,vilket kommer att bli super kul.

Jag blev faktiskt idag ägare på en arabvallack som heter Alex. Alex är 21år men är pigg som en unghäst.Har bara ridit honom två gånger innan,men i förrgår bestämde vi oss för att köpa honom,och jag är såå nöjd.

Vem är jag då? ja,jag heter Emelie och jag bor också i en liten by i Norrland som heter Sveg, som även ligger i Härjedalen.Här bor jag med min mamma,pappa, lillebror,5 hundar och hästen. Jag är född 1997 och har alltså nyss fyllt 15år och ska börja nian till hösten. Många känner nog igen mig ifrån bdbn TeamEA och Lejonvindens.


Ja..såhär ser jag ut :)


Hejhopp! /Jessica

Nu är bloggen redo! Jag har tidigare bloggat på http://armenias.blogg.se (bloggar fortfarande där men inte lika ofta längre.)Och nu är jag på denna blogg, tillsammans med Emelie! Jag heter då Jessica och jag har et polska halvblods stoet Armenia. Ni som har läst min blogg sedan tidigare vet säkert hela historien kring Armenia och köpet. Och jag tänkte att jag skulle dra lite snabbt om det. 

Jag köpte Armenia osedd, blev lurad (såklart) och när vi hämtade henne insåg vi att 4 dagar innan vi hämtade henne så kom hon direkt från polen. Hennes dåvarande ägare hade då sagt till oss att dem ägt henne i över ett år och då att hon stått här i sverige i över ett år. Dom sa även att hon var inriden och utbildad, vilket inte heller stämde. Hon var inriden, men inte utbildad. Så därför kommer Armenia att åka på tillridning/utbildning den 9 Juni på Cape. 

Armenia är ett polskt halvblod som saht, och hon 5 år gammal, f. 2007. JAg köpte henne den 19 februari 2012 så hon har inte varit min allt för länge! 

Jag då? Jo jag heter som sagt Jessica och jag bor i en liten by i Norrland. Bor där tillsammans med min mamma och pappa + min katt. JAg är född 1993 alltså snart 19 år (15 Juni!!!!!) Så ja. Och jag kommer väl blogga om det mesta som har med mitt hästliv att göra. Kommer dock inte handla så mycket om Armenia tyvärr men ska försöka få in så mycket som möjligt om henne då jag är och hälsar på henne osvosv. 

Är det någonting ni undrar över så är det såklart bara att skicka iväg en kommentar! 


Ni fick ingen charmigare bild än denna!

RSS 2.0